Búcsúbuli

Március 30-án egy nagyon örömteljes eseményben volt része fóti menekült fiataloknak. Két kiskorú oltalmazott fiú, hosszú várakozás után, végre lehetőséget kapott arra, hogy édesanyjukhoz átköltözzenek egy másik európai országba, ahol Ő néhány éve menekültként él. Édeskeserű volt ez az este, mert ugyan mindenki nagyon örült a fiúk családegyesítésének, de közben másfél év együttélés után szinte testvéri viszony alakult ki más, itt lakó fiatalokkal.

Egy dolog biztos volt: nem lehet őket akárhogyan elbúcsúztatni. Március 28-ára, péntek estére terveztük az alkalmat. A délután lázas készülődésben telt, segítettek a fiúk is, díszítgettük a termet, lufikat fújtunk, virágot szedtünk az asztalokra, ezzel párhuzamosan készült a fejedelmi lakoma: afgán rizs, két fajta pörkölt, sült csirke, grill csirke, saláta, párolt répa, spenót saláta és még sorolhatnánk….

Először elbúcsúzott a csoportvezető a fiúktól, majd megkapták az otthonvezető ajándékát, végül a projekt is egy kedves emlékkel búcsúzott. Miután mindenki megvacsorázott s minden elfogyott, kezdetét vette a táncmulatság! Perzsa, pastu, indiai hagyományokat idéztek fel a fiúk, egymást próbálták lekörözni s letáncolni a színpadról. A táncolók és a nézők is nagyon jól érezték magukat! Illő búcsú volt ez a távozó testvérpártól.

A buli után együtt rendet raktunk, összepakoltunk s mindenki visszament a csoportjába. Alaposan elfáradtak, így egy jó nagy alvással kezdték a hétvégét.

party1party2

Print Friendly, PDF & Email

Időjárás

Fót
2018-03-19, 05:48
Tiszta
NE
Tiszta
-4°C
7 km/h
Hő-érzet: -6°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 79%
Szelek: 7 km/h NE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 05:49
Napnyugta: 17:54
More forecast...
 

Archívum