Sulifesztivál

Sulifesztivál a fóti gyermekek sikeres integrációjáért

A családjukból kiemelt, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek gondozásának egyik legfőbb célkitűzése, hogy a számos hátránnyal induló és nehézségekkel küzdő „lurkókból” teljes és lehetőség szerint önálló életre képes, kiegyensúlyozott felnőttek váljanak. Ennek szem előtt tartása különösen fontos a különleges szükségletű, vagyis a sérült, különféle betegségekkel, fogyatékossággal élő gyermekek esetében.

A sikeres társadalmi integráció egyik, és talán legfontosabb állomása az iskola. A fóti Károlyi István Gyermekközpont, felismerve az integráció fontosságát nagy hangsúlyt fektet a gyermekotthonaiban élő gyermekek iskoláztatására, a szükségleteikhez illeszkedő köznevelési intézmények kiválasztására. Nem meglepő tehát, hogy a Gyermekközpont ellátottai jelenleg is több mint 20 különböző iskolába járnak.

Az együttműködés eredményességét bizonyítja az a vetélkedő, amelyen – egy pályázati program keretében – a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium 9/D. osztálya és a Károlyi István Gyermekközpont Különleges Gyermekotthonának lakói közösen vettek részt.  A pályázati cél a fogyatékkal élő, sérült gyermekekkel, fiatalokkal szembeni előítéletek leküzdése, az elfogadás erősítése volt. A játékos vetélkedőn vegyes csapatok versengtek egymással, ahol a másság elfogadása láthatóan nem jelentett akadályt. A gyermekek és fiatalok olyan jól érezték magukat, hogy még a helyszínen megállapodtak a folytatásban.  A nagy sikerrel lezajlott rendezvény motorja a Különleges Gyermekotthon részéről Kissné Szentmihályi Marian mozgásfejlesztő pedagógus, a Szakgimnázium részéről pedig Szarandoglu Filipász tanár úr, a Fóti Gyermekváros egykori növendéke volt.

Print Friendly, PDF & Email

Intézményünk műalkotásai

  • Nincs jövőbeli esemény

Időjárás

Fót
2020-01-26, 02:36
Felhős
E
Felhős
-3°C
4 km/h
Hő-érzet: -3°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 92%
Szelek: 4 km/h E
Széllökések: 4 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 07:18
Napnyugta: 16:34
More forecast...
 

Archívum