Vizsgálatok, ellenőrzések listája

2016 szeptember 15. – Speciális Gyermekotthon – Törvényességi ellenőrzés – Pest Megyei Főügyészség

 

A 2016. július 16. napján indított törvényességi vizsgálatot a Főügyészség a 2015 évben az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, Nemzeti Megelőző Mechanizmus keretében végzett ellenőrzés megállapításaival kibővített, rendkívül átfogó szempontsor alapján folytatta le. Az alapos és teljes körű ellenőrzés négy adminisztratív jellegű, illetve kisebb súlyú nem megfelelőséget tapasztalt, amelyek korrekciója intézményünk által megtörtént.

 

2016 október 17 – 2017. február 10. – A gyermekek ruházatának biztosítása és nyilvántartása – SZGYF szabályszerűségi ellenőrzés

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Belső Ellenőrzési Főosztálya 2016.10.17-2017.02.10. között szabályszerűségi vizsgálatot folytatott le a Károlyi István Gyermekközpontban „A gyermekek ruházatának biztosítása és nyilvántartása” tárgyban. Az ellenőrzés megállapította, hogy a gyermekközpontban ellátott gyermekek ruházattal történő ellátása a jogszabályi előírásoknak megfelelő, ugyanakkor a folyamat szabályozása (belső szabályozás, ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés) szükséges. Az ellenőrzési jelentés megállapításai alapján intézkedési terv készült, amelynek végrehajtása folyamatban van.

 

2016 november 17. – „MMIA-1.1.4-2015-00002 Csatlakozások” projekt ellenőrzése –  Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság

 

Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési és Nemzetközi Támogatásokat Ellenőrző Igazgatósága, mint ellenőrzést végző hatóság a 2017. január 18. napján kelt ellenőrzési jelentésében a vizsgált projektre vonatkozóan négy megállapítást tett. A jelentésben javasolt intézkedések címzettje minden esetben a Belügyminisztérium, mint Felelős Hatóság, a Károlyi István Gyermekközpont felé intézkedési javaslattal a vizsgálat nem élt.

A helyszíni ellenőrzés lefolytatására a projekt megvalósítását követően került sor, így a vizsgálat megállapításai, illetve azok alapján a felelős hatóság által megteendő intézkedések nem gyakorolnak hatást sem a projekt végrehajtására, sem az intézmény működésére.

 

2016 november 28-29. – Éves hatósági ellenőrzés – Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály

 

Az éves hatósági ellenőrzés az intézmény számára megteendő intézkedést nem írt elő, Gyermekközpontunk rendelkezik a szakmai tevékenységet megalapozó dokumentumokkal, a teljes körű ellátás a jogszabályban foglaltak szerint biztosított. Az intézmény gondoskodik a gyermek szükségleteihez igazodó gondozásról, nevelésről és egészséges személyiségfejlődés biztosításáról.

 

2017 szeptember 21. – Speciális Gyermekotthon – Törvényességi ellenőrzés – Pest Megyei Főügyészség

 

A 2017. szeptember 21. napján lefolytatott törvényességi vizsgálatot a Főügyészség rendkívül átfogó szempontsor alapján végezte el. Az alapos és teljes körű ellenőrzés adminisztratív jellegű, kisebb súlyú nem megfelelőséget tapasztalt, amely mellett a vizsgálat elismerését fejezte ki a gyermekotthon dolgozói felé a speciális nehézségű pedagógiai körülmények mellett magas színvonalon, lelkiismeretesen végzett munkájukért.

 

2017 november 30. – Éves hatósági ellenőrzés – Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály

 

Az éves hatósági ellenőrzés az intézmény számára megteendő intézkedést nem írt elő, Gyermekközpontunk rendelkezik a szakmai tevékenységet megalapozó dokumentumokkal, a teljes körű ellátás a jogszabályban foglaltak szerint biztosított. Az intézmény gondoskodik a gyermek szükségleteihez igazodó gondozásról, nevelésről és egészséges személyiségfejlődés biztosításáról.

 

2017 december 20. – Tájékozódás a kísérő nélküli kiskorúak ellátásáról – Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Küzdelem Szakértői Csoportja (GRETA)

 

A Szakértői Csoport 2017. december 18-20. között, Magyarországon tett látogatása keretében felkereste a Károlyi István Gyermekközpontot, mint a kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthoni ellátására kijelölt, állami fenntartású gyermekvédelmi intézményt. A három tagból álló delegáció látogatására 2017. december 20. napján, a délutáni órákban került sor.

 

A Szakértői Csoport kérdései az alábbi főbb témacsoportokra irányultak:

– Az emberkereskedelem, illetve embercsempészet áldozatává vált kísérő nélküli kiskorúak ellátása, valamint az áldozattá válás megakadályozásának lehetséges eszközei.

– Az engedély nélküli eltávozások megakadályozásának lehetséges módszerei, eszközei, illetve az engedély nélküli eltávozást követő intézkedések, kialakult protokoll.

– A Károlyi István Gyermekközpont, ezen belül a Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthonának kiváltása, a gyermekek jövőbeni elhelyezése.

 

A delegációt fogadó szakemberek a feltett kérdésekre kompetenciáiknak megfelelően választ adtak, a nemzetközi szervezet szakemberei a válaszokat elfogadták, a Gyermekotthon személyes megtekintésére, gyermekekkel történő beszélgetésre nem került sor.

Print Friendly, PDF & Email

Intézményünk műalkotásai

Időjárás

Fót
2019-09-16, 16:02
napos
W
napos
28°C
14 km/h
Hő-érzet: 28°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 35%
Szelek: 14 km/h W
Széllökések: 22 km/h
UV-Index: 2
Napkelte: 06:21
Napnyugta: 18:54
More forecast...
 

Archívum