1848-1849 Emlékezete
Fóti Gyermek Tavaszi Hadjárat
Szellemi és ügyességi kalandjáték

 

A fóti Károlyi István Gyermekközpont 2014. április 24-én, „Fóti Gyermek Tavaszi Hadjárat” címmel szellemi és ügyességi kalandjátékot szervezett, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közvetlen irányítása alá tartozó intézményekben élő gyermekek számára.

A rendezvény helyszíne a Károlyi István Gyermekközpont területe, a Károlyi kastély parkja volt. A játék keretét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témaköre, valamint az intézmény névadójának, Gróf Károlyi Istvánnak az életével, munkásságával kapcsolatos ismeretek adták.

A program célja, a gyermekek számára az élményszerű ismeretszerzés biztosítása, a kreatív alkotás lehetőségének megteremtése volt.

A játékok mozgósították a résztvevők aktivitását, együttműködési készségét, ügyességét, tájékozottságát.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közvetlen irányítású intézményeinek körében, hagyománya van a közös rendezvényeknek. Ezeken a rendezvényeken a fóti gyermekek is részt vettek korábban, de most első alkalommal került sor arra, hogy a fótiak is meghívták a javítóintézetekben, speciális gyermekotthonokban elő gyermekek csapatait.

Valamennyi meghívott jelentkezett és részt vett a versenyen.

 

EMMI Aszódi Javítóintézet, Általános iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola

EMMI Budapesti Javítóintézete

EMMI Debreceni Javítóintézete

EMMI Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ, Esztergomi Gyermekotthon

EMMI Kalocsai Gyermekotthon, Általános Iskola és Szakiskola

EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon

EMMI Zalaegerszegi Gyermekotthona

Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthona

Károlyi István Gyermekközpont Különleges Gyermekotthona

Károlyi István Gyermekközpont KNK Gyermekotthona

 

A megnyitó műsor keretében Kádas István igazgató köszöntötte a vendégeket és a kalandjáték résztvevőit.

Fogadj Örökbe egy fát! Ezzel a címmel indult útjára egy mozgalom, a Károlyi kastély parkjában lévő évszázados fák megóvása érdekében.

Thuma Róbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója is üdvözölte a jelenlévőket.  Ezt követően Gróf Károlyi László indította a „csatába” a csapatokat.

Bemutatkozásként a csapatok toborzó verseket mondtak, majd felsorakoztak az egyénileg készített, színes csapatzászlók.

A játék három kategóriában zajlott: a javítóintézetekben, speciális gyermekotthonokban élő gyermekek, a különleges gyermekotthonban élő mozgáskorlátozott, illetve tartósan beteg gyermekek, valamint a javítóintézetekben, előzetes letartóztatásban lévő gyermekek számára.

A park területén, többféle helyszínen kellett a feladatokat megoldani. Minden állomáson egy ügyességi és egy szellemi feladat teljesítésére került sor. Váltóverseny, rönkhajítás, csónakázás, célbadobás, totó, kirakó játék és még sok érdekes feladat várta a gyerekeket. A feladatok többféle területet felöleltek: történelem, irodalom, művészetek. Nem hiányzott a játékosság és a humor sem. 

Színesítette a napot a néptáncos gyermekek bemutatója, a kutyás bemutató, ének és zongora produkció is. A csapatok oklevelet és könyveket kaptak. Minden részvevő ajándékot vehetett át.

A korfelidézés, a régi hangulat megteremtése során, a vidám, színes programmal sikerült a résztvevő gyerekek számára, élményszerűvé, emlékezetessé tenni ezt a napot.

Találkozunk jövőre is!

A honvéd vezérkari főnök üdvözletéhez kattitntson IDE!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 05:11
Tiszta
ESE
Tiszta
9°C
4 km/h
Hő-érzet: 9°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 91%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál