„Legyen béke, legyen jó, Legyen mindig igaz a szó”

A Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány és támogatóinak szervező segítsége mellett – 2017-ben azt, hogy Fóton – az állami gyermekvédelmi rendszer keretében – folyamatosan folyik gyermekvédelmi gondoskodás – a hatvan éves jubileumát ünneplő Károlyi István Gyermekközpont, illetve az ott ellátott gyermekek és fiatal felnőttek, az ellátók, és a gyermekvédelmi szakemberek köszöntésére, 2017. március 24-én este jótékonysági koncertet adott a Kormorán Zenekar. A koncert helyszínét az Újpesti Kulturális Központ színháztermét ingyenesen biztosította a Központ igazgatója Kovács Bence úr és Wintermantel Zsolt úr, Újpest polgármestere.

Az eseményre, a meghívásnak eleget téve, a gyermek-és utógondozó otthonainkat képviselő gyermekek, fiatal felnőttek és dolgozók nagy kíváncsisággal érkeztek.

Megtudja-e szólítani az együttes a Gyermekközpontban élőket?

Kezdés előtt néhány perccel a színházterem előterébe lépve már meglepetés fogadott mindenkit: kivetítőn az intézmény honlapján található képek pörögtek s aláfestésként jószolgálati követeink dalai szóltak (Csézy: Ez az otthonunk; Kovács Nóri: Összetartozunk).

A színházterem zsúfolásig megtelt, olyan sokan voltak, hogy még pótszékeket is kellett berakni, de így is volt, aki állt. A nézőtéren sok ismerős és sok ismeretlen arc. Az Alapítvány képviselői elmondták, hogy még az egykori gyermekvárosi gyerekek, vagy ahogyan ők mondják, növendékek közül is eljöttek néhányan. A nézőtér legnagyobb meglepetése azonban a Kárpátaljáról érkező barátaink, a ráti Szent Mihály Gyermekotthon képviselőinek érkezése volt. Kellemes meglepetés volt az ország különböző részeiből érkező gyermekvédőket és a sorokban gyermekeket is látni. Támogatóinkat nem megsértve, és a hosszú felsorolás lehetetlenségét látva, csupán két, e napon névnapját ünneplőt említünk a széksorokból: dr. Écsy Gábor atyát a Katolikus Karitász Országos igazgatóját és Koltai Gábort a híres rendezőt.

A Gyermekközpont jószolgálati követei közül ketten is megjelentek, a barátaival érkező Kovács Nóri énekes és a kenu világbajnok olimpikon Wichmann Tamás. Az est nyitányaként Kovács Nóri bűvölte el hangjával a közönséget. A Kormorán pedig kemény és folyamatos lendülettel, igazi profizmussal – pihenés, szünet nélkül – játszott végig két órán át. A kételkedve helyet foglalók is pillanatokon belül meggyőződtek, hogy olyan programot állított műsorra az együttes, ami mindenkihez elér. A legújabb lemez számai mellett ismert dalok, megzenésített versek is felcsendültek. A mesteri zenét az énekesek, Fehér Nóra és Vadkerti Imre csodálatos hangja koronázta. A megzenésített versek közül csupán néhány nappal a nemzeti ünnep után és néhány héttel a soron következő Fóti Gyermek Tavaszi Hadjárat előtt a Nemzeti dal is felcsendült – amit már a Gyermekközpontban ellátott kísérő nélküli kiskorúak is úgy ismernek, mint a magyarok szabadság dalát -, mit a tömeg felállva énekelt együtt a zenekarral. A közönség, különösen a gyerekek tenyere vöröslött a sok tapstól.  A zenészeket is meghatotta, megérintette a Gyermekközpontból érkező gyermekek lelkesedése, szeretete (így koncert után volt ölelés, volt autogram, stb.). A program befejezése sem mindennapira sikerült, hiszen  akiért a Himnusz oly sokszor felcsendült, a bajnok Wichmann Tamás a színpadon a Kormoránnal, még a többiek a nézőtéren énekelték, hogy „Isten áldd meg a magyart..” .

 

Köszönjük ezt a csodálatos ajándékot a Kormoránnak!

Kovács Nórinak és Wichmann Tamásnak, hogy jószolgálati követeinkként velünk ünnepeltek!

Köszönjük dr. Vágottné dr. Csizmadia Judit kuratóriumi tagnak a kedves köszöntő szavakat, köszönjük a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány teljes kuratóriumának, elnökeinek, gróf Károlyi Lászlónak és dr. Appel Györgynek a támogatást! Köszönjük mindenkinek aki, akik segítették az Alapítványt és a Kormoránt a program megvalósításában!

 

A Kormorán Zenekar jótékonysági koncertje méltó megnyitása volt a Károlyi István Gyermekközpont jubileumi évi eseményeinek.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:12
Főleg felhős
ESE
Főleg felhős
13°C
4 km/h
Hő-érzet: 14°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 70%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál