Gyermekfesztivál

feszt

Tájékoztató

I. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál

2013. június 17-18. /hétfő-kedd/

2153 Fót, Vörösmarty tér 2.

 

2013. június 17-18. között első alkalommal kerül sor az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválra.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, szervezője és lebonyolítója a Károlyi István Gyermekközpont.

A megvalósításban aktívan közreműködnek a Gyermekközpont munkatársai és ellátott gyermekei, fiatal felnőttjei; valamint az ország különböző intézményeiből a hazai gyermekvédelmi szakellátás néhány prominens szakembere.

 

A Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválon való részvétel elismerés lehet minden olyan gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeknek, aki a saját környezetében tanulmányi eredményével, sporttevékenységével, magatartásával, a közösségért végzett tevékenységével példát mutat társainak.

Szeretnénk, ha ez a rendezvény hagyományteremtővé válhatna, amely évente lehetőséget teremt a gyermekvédelmi gondoskodás rendszerében nevelőszülőknél, gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekeknek, valamint az őket kísérő felnőtteknek egy olyan kulturális találkozóra, amelynek jutalom jellege is van a résztvevők esetében.

 

Számos kulturális és sport program várja a Gyermekfesztiválra jelentkező gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésével a Károlyi István Gyermekközpont lehetőséget kíván teremteni az ország különböző földrajzi területein gyermekvédelmi otthont nyújtó ellátásban nevelkedő gyermekeknek egy egyedülálló találkozási, és kapcsolatteremtési lehetőségre.

A szervezési feladatokat az alábbi tájékoztatással kívánjuk megkönnyíteni:

A találkozóra jelentkezni a mellékletben csatolt Meghívó Jelentkezési lap részének a Jelentkező részéről aláírt másolatán lehet az alábbi elérhetőségen: gyermekfesztival@kigyk.eu

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy a Jelentkezési lapokat minden résztvevő esetében külön- külön kell kitölteni, gyermekre és kísérőre vonatkozón egyaránt. A Jelentkezési lap Word formátumban intézményünk honlapján is elérhető: www.kigyk.hu

Jelentkezésekor kérem, szíveskedjen a Beállítások menüpontnál az Üzenetbeállítás alatt az üzenet olvasásának a visszaigazolását kérni annak érdekében, hogy biztos lehessen a jelentkezése megérkezésében.

Amennyiben a szükséges visszajelzést 24 órán belül nem kapja meg, kérem, szíveskedjen a jelentkezését újra elküldeni az esetleges rendszerhiba elkerülése érdekében!

A Jelentkezési lapon kérjük, hogy a Kísérő saját vagy működtetőjének az e-mail és telefonos elérhetőségét is feltüntetni annak érdekében, hogy hiányos kitöltés esetén a szervezőknek módja legyen az adatok pontosítására.

 

A Jelentkezési lap elküldési határideje: 2013. június 03.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, illetve megyei kirendeltségei fenntartásában, valamint az egyházi és civil fenntartók gyermekvédelmi szakellátás keretében otthont nyújtó ellátást biztosító intézményeiből, hálózataiból összesen 10 fő (8 gyermek és 2 kísérő) jelentkezését várjuk. Annak eldöntése a delegáló működtető feladata, hogy egy intézményből javasolja a 8 fő, arra leginkább méltó gyermeket a Gyermekfesztiválra; vagy egy adott működtető valamennyi intézményéből választja ki azt a 8 gyermeket, akik az év során tanulmányi eredményük, sport tevékenységük, magatartásuk vagy közösségi munkájuk alapján érdemesek az ilyen módon történő jutalmazásra is.

A résztvevőknek a Gyermekfesztiválon való részvétel és az ellátás ingyenes!

Közösségi közlekedéssel történő utazás esetén (90 %-os mérséklésű menettérti jegy vásárlására van lehetőség a MÁV és a VOLÁN járatain), amennyiben igénybe veszik a 90 %-os utazási kedvezményt, úgy számla ellenében az utazási kiadásokat megtérítjük. Minden olyan településről, ahonnan igénybe vehető a vonattal történő utazás, kérem, szíveskedjenek annak igénybe vételét választani.

 

Tájékoztató a közösségi közlekedéssel érkezőknek: 

VOLÁN járattal érkezőknek Budapest Újpest- Városkapu (3-as Metró) megállónál kell felszállni. Leszállóhely: Fót, Gyermekváros (közvetlen az intézmény előtt, az út túlsó oldalán található a megálló). A VOLÁN járatain 90 %-os kedvezményre jogosult

„a gyermekotthonban nevelt gyermekek legalább 3 fős csoportja és az őket kísérő 2 nevelő a gyermekotthon által az utazás napjára kiállított utas lista alapján; …”

(http://www.volanbusz.hu/hu/belfoldiutazas/dijszabas#90_szazalek)

 

Vonattal érkezőknek a MÁV járatain lehetősége van csoportos utazásra, 90 %-os mérséklésű csoportos jeggyel (http://www.mavstart.hu/utazas/kedvezmenyek_20120101.php.)

http://www.mav-start.hu/res/bejelentes_csoportos_mav_start_2011.pdf – letölthető a „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nyomtatvány, mellyel a 90 %-os kedvezmény igénybe vehető.

A vonat Budapest Nyugati – pályaudvarról indul Vác felé. Leszállóhely: Fót (Fóton belül az 1. megállóhely).

A megvásárolt kedvezményes jegyekről a számlát az alábbi címre szíveskedjenek megkérni:

EMMI Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ

2500 Esztergom, Budai N. A. u. 28.

Adószám: 15308672-2-11

Intézet azonosító: 05

 

A BKV vonalain történő utazás kiadásának a megtérítése nem áll módunkban!

A fóti vasútállomásra érkező 10 fős csoportoknak a Gyermekközpontba történő beszállítását a szervezők vállalják a vasútállomás és a rendezvény színhelye közötti távolság miatt az intézményi gépkocsival, amennyiben a jelentkező azt kéri, és érkezésének pontos időpontjáról e-mailen (gyermekfesztival@kigyk.eu) értesíti a kapcsolattartót, Gazdagné Bozsó Ilona igazgatóhelyettest.

Azoknak a résztvevőknek, akik gépkocsival érkeznek, a rendezvény időtartama alatt a Gyermekközponton belül biztosítunk lehetőséget az ingyenes parkolásra.

A résztvevők elszállásolására a Gyermekközpont területén kerül sor, különböző szálláshelyeken, amelyek minősége a szervezők minden igyekezete ellenére eltér egymástól; tábori színvonalú. Felhívjuk a Jelentkezők figyelmét arra, hogy a Gyermekfesztiválon résztvevő 6 és 18 éves kor közötti gyermekeket kísérőikkel együtt helyezzük el.

A szálláshelyek kijelölése során a szervezők szigorúan a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe, ezért kérjük, hogy jelentkezésüket minél előbb szíveskedjenek a megadott e-mail címre (gyermekfesztival@kigyk.eu) elküldeni!

 A Gyermekfesztivállal kapcsolatban érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet a Gyermekközpont részéről kijelölt kapcsolattartó személynél:

 

Gazdagné Bozsó Ilona

e-mail cím: ilona.bozso@kigyk.eu

tel.szám:          +36-20-2741959

+36-27-358-022/103

 

Kérjük, hogy a rendezvényre minden résztvevő szíveskedjen törölközőt magával hozni, mert annak biztosítására nincs lehetőségünk. Tekintettel arra, hogy a Gyermekközpont egy műemlékvédelmi és természetvédelmi területen, a Károlyi kastélyhoz tartozó kastélykertben helyezkedik el, javasoljuk az esetleges hűvösebb éjszaka miatt a melegítő bepakolását is; esetleg a hálózsákot is abban az esetben, amennyiben az rendelkezésére áll. A szállások a kastélykert különböző pontjain találhatóak, némely fás ligetben, ezért javasolt a megfelelő, lapos sarkú cipő becsomagolása is az úti csomagba.

Fel kívánjuk hívni a figyelmet arra is, hogy a rendezvény ideje alatt a kullancs veszély fenn áll a teljes fás területen.

Tekintettel arra, hogy a Károlyi kastélyhoz tartozó kastélykertben található 3 tó közül az un. „kettes” tavon csónakázásra lesz lehetősége a Gyermekfesztiválra érkezőknek, kérem, hogy akinek úszómellénye van, szíveskedjen azt magával hozni, melyet előre is köszönünk.

Reméljük, hogy tájékoztató levelünk megkönnyíti a működtetők rendezvényünkkel kapcsolatos szervezési feladatait.

Fót, 2013. május 22.

A Gyermekfesztiválon való viszontlátás reményében üdvözlettel:

 

Kádas István

igazgató

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:01
Főleg felhős
ESE
Főleg felhős
13°C
4 km/h
Hő-érzet: 14°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 70%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál