Tájékoztató

Tájékoztató levél

II. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál

2014. június 16-17. (hétfő-kedd)

2153 Fót, Vörösmarty tér 2.

 

 

 

 

 

 2014. június 16-17. között második alkalommal kerül sor az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésére. 

A rendezvényt az idén is az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, szervezője és lebonyolítója a Károlyi István Gyermekközpont.

A megvalósításban aktívan közreműködnek a Gyermekközpont munkatársai, az itt ellátott gyermekek, fiatal felnőttek; valamint az ország különböző intézményeiből a hazai gyermekvédelmi szakellátás néhány prominens szakembere.

A Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválon való részvétel elismerés lehet minden olyan gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeknek, aki a saját környezetében tanulmányi eredményével, sporttevékenységével, magatartásával, a közösségért végzett tevékenységével példát mutat társainak.

Szeretnénk, ha ez a hagyománnyá váló rendezvény, évente lehetőséget teremtene a gyermekvédelmi gondoskodás rendszerében nevelőszülőknél, gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekeknek, valamint az őket kísérő felnőtteknek egy találkozóra. A rendezvényen való részvétel lehetősége jutalomként szolgálhat a résztvevők számára és elérendő célként a többi gyermek és fiatal számára.

Számos kulturális és sport program várja ismét a Gyermekfesztiválra jelentkező gyermekeket és felnőtteket. Az idén csatlakozott a fesztivál programjához a Magyarországi Roma Galéria Egyesület, mely képzőművészeti pályázati felhívást tesz közzé a fesztiválon résztvevő gyermekek számára. A Magyarországi Roma Galéria Egyesület a nyertes pályázókat értékes ajándékokkal jutalmazza. Az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésével a Károlyi István Gyermekközpont lehetőséget kíván teremteni az ország különböző földrajzi területein, a gyermekvédelem különböző otthont nyújtó ellátórendszereiben nevelkedő gyermekeknek a találkozásra, kapcsolatteremtésre új barátságok szövésére.

A szervezési feladatokat az alábbi tájékoztatással kívánjuk megkönnyíteni:

A találkozóra jelentkezni a mellékletben csatolt Jelentkezési lapon lehet az alábbi elérhetőségen: gyermekfesztival@kigyk.eu

A Jelentkezési lapon kérjük, hogy:

  • a Kísérő munkahelye esetében az e-mail elérhetőséget is tüntessék fel (saját vagy működtető e-mail elérhetőség) annak érdekében, hogy hiányos kitöltés, vagy a rendezvényt érintő lényeges változás esetén a szervezőknek módja legyen az adatok pontosítására,
  • a Jelentkezési lapon a kísérőre vonatkozó információknál azon munkatársak adatait kérjük feltüntetni, akik részt vesznek a rendezvényen és a helyszínen biztosítják a gyermekek felügyeletét.

Kérjük, hogy a Jelentkezési lapok mellé szíveskedjenek csatolni a gyám/gyámok hozzájárulását ahhoz, hogy a rendezvényen gyámoltjaikról álló és mozgókép készülhessen, illetve ezek megjelenhessenek a Károlyi István Gyermekközpont honlapján és egyéb sajtóorgánumokban.

Jelentkezéskor kérjük, szíveskedjen a Beállítások menüpontnál az Üzenetbeállítás alatt, az üzenet olvasásának a visszaigazolását kérni annak érdekében, hogy visszajelzést kaphasson a jelentkezés megérkezéséről.

Amennyiben a szükséges visszajelzést 24 órán belül nem kapja meg, szíveskedjen a jelentkezését újra elküldeni az esetleges rendszerhiba elkerülése érdekében!
A Jelentkezési lap elküldési határideje: 2014. június 02.

A megyei és a fővárosi állami gyermekvédelmi ellátórendszerből, valamint a nagyobb egyházi és civil gyermekvédelmi szakellátást nyújtó ellátórendszerekből összesen 10 fő (8 gyermek és 2 kísérő), a kisebb létszámú egyházi, illetve civil fenntartású szervezetekből összesen 5 fő (4 gyermek és 1 kísérő) jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek a Gyermekfesztiválon való részvétel és az ellátás ingyenes! Tömegközlekedéssel történő utazás esetén (90 %-os mérséklésű menettérti jegy vásárlására van lehetőség a MÁV és a VOLÁN járatain), amennyiben igénybe veszik a 90 %-os utazási kedvezményt, úgy számla ellenében az utazási kiadásokat megtérítjük. Minden olyan településről, ahonnan a vonattal történő utazás igénybe vehető, kérjük, szíveskedjetek ezt választani.

Tájékoztató a közösségi közlekedéssel érkezőknek:

VOLÁN járattal érkezőknek Budapest Újpest-Városkapu (3-as Metró) megállónál kell felszállni. Leszállóhely: Fót, Gyermekváros (közvetlen az intézmény előtt, az út túlsó oldalán található a megálló). A VOLÁN járatain 90 %-os kedvezményre jogosult „a gyermekotthonban nevelt gyermekek legalább 3 fős csoportja és az őket kísérő 2 nevelő a gyermekotthon által az utazás napjára kiállított utaslista alapján; 10-nél több gyermek együttes utazása esetén 10 gyermekenként további 2 fő jogosult a kedvezményre”.

(http://www.volanbusz.hu/hu/belfoldiutazas/dijszabas#90_szazalek)

Vonattal érkezőknek a MÁV járatain lehetőség van csoportos utazásra, 90 %-os mérséklésű csoportos jeggyel (http://www.mavstart.hu/utazas/kedvezmenyek_20120101.php)

http://www.mav-start.hu/res/bejelentes_csoportos_mav_start_2011.pdf – letölthető a „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nyomtatvány, mellyel a 90 %-os kedvezmény igénybe vehető.

Budapest Nyugati – pályaudvarról indul vonat Vác felé. Leszállóhely: Fótújfalu (Fóton belül a 3. megállóhely).
A megvásárolt kedvezményes jegyekről a számlát az alábbi címre szíveskedjetek megkérni:

EMMI Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ

2500 Esztergom, Budai N. A. u. 28.

Adószám: 15308672-2-11

Intézet azonosító: 05

 A BKV vonalain történő utazás kiadásának megtérítése nem áll módunkban!

A fóti vasútállomásra érkező 5/10 fős csoportnak a Gyermekközpontba történő beszállítását vállaljuk a vasútállomás és a rendezvény színhelye közötti távolság miatt az intézmény gépkocsijaival.

Azoknak a résztvevőknek, akik gépkocsival érkeznek, a Gyermekközponton belül, egy elkülönített területen biztosítunk ingyenes parkolási lehetőséget a rendezvény időtartama alatt.

A résztvevők elszállásolására a Gyermekközpont területén kerül sor, különböző szálláshelyeken, amelyek minősége a szervezők minden igyekezete ellenére eltér egymástól; tábori színvonalú.

A szálláshelyek kijelölése során szigorúan a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe, ezért kérjük, hogy jelentkezésüket minél előbb szíveskedjenek a megadott e-mail címre (gyermekfesztival@kigyk.eu) elküldeni!

 A Gyermekfesztivállal kapcsolatban érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet a Gyermekközpont részéről kijelölt kapcsolattartó személynél:

Prokai Judit

e-mail cím: judit.prokai@kigyk.eu

tel.szám:    +36-20-355-6626;

+36-27-358-022/103;

+ 36-27-535-225.

 

Kérjük, hogy a rendezvényre minden résztvevő szíveskedjen törölközőt magával hozni, mert annak biztosítására nincs lehetőségünk. Tekintettel arra, hogy a Gyermekközpont műemlékvédelmi és természetvédelmi területen, a Károlyi kastélyhoz tartozó 43 hektáros Károlyi- kastélyparkban helyezkedik el, javasoljuk az esetleges hűvösebb éjszaka miatt a melegítő becsomagolását is; esetleg hálózsákot is abban az esetben, amennyiben az rendelkezésére áll.

Fel kívánjuk hívni a figyelmet arra is, hogy a rendezvény ideje alatt a kullancs veszély fenn áll a teljes fás területen.

Kérjük, szíveskedjenek jelezni, amennyiben a résztvevők között élelmiszer allergiás, illetve bármely ok miatt eltérő szükségletű személy szerepel, hogy legyen módunk felkészülni rá!

Kérjük továbbá, hogy értéktárgyakat lehetőség szerint ne hozzanak, mert azokért felelősséget vállalni nem tudunk!

 

Tisztelt Érdeklődők!

Reméljük, hogy tájékoztató levelünk megkönnyíti a rendezvényünkkel kapcsolatos szervezési feladatait.

A Gyermekfesztiválon való viszontlátás reményében üdvözlettel:

 

Fót, 2014. április 30.

                                                                                                            

Kádas István

                                                                                                                 igazgató

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 05:55
Tiszta
ESE
Tiszta
9°C
4 km/h
Hő-érzet: 9°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 91%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál