Tájékoztató

logo_fesztTájékoztató

a

III. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválról

2015. június 16-17. (kedd-szerda)

2153 Fót, Vörösmarty tér 2.

 

 

 

 

 

2015. június 16-17. között, immár harmadik alkalommal kerül sor az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésére.

A rendezvényt ez évben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, szervezője és lebonyolítója pedig a Károlyi István Gyermekközpont.

A megvalósításban aktívan közreműködnek a Gyermekközpont munkatársai, az itt ellátott gyermekek, fiatal felnőttek, valamint az ország különböző intézményeiből a hazai gyermekvédelmi szakellátás számos prominens szakembere.

A Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválon való részvétel elismerés lehet minden olyan gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermeknek, aki a saját környezetében tanulmányi eredményével, sporttevékenységével, magatartásával, a közösségért végzett tevékenységével példát mutat társainak.

Szeretnénk, ha ez a hagyománnyá váló rendezvény évente lehetőséget teremtene a gyermekvédelmi gondoskodás rendszerében nevelőszülőknél, gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekeknek, valamint az őket kísérő felnőtteknek egy találkozóra. A rendezvényen való részvétel lehetősége jutalomként szolgálhat a résztvevők részére és elérendő célként a többi gyermek és fiatal számára.

Számos kulturális, ismeretterjesztő, szemléletformáló, sport és szórakoztató program várja ismét a Gyermekfesztiválra jelentkező gyermekeket és felnőtteket. Az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésével a Károlyi István Gyermekközpont lehetőséget kíván teremteni az ország különböző földrajzi területein, a gyermekvédelem különböző otthont nyújtó ellátórendszereiben nevelkedő gyermekeknek a találkozásra, kapcsolatteremtésre új barátságok szövésére.

A szervezési feladatokat az alábbi tájékoztatással kívánjuk megkönnyíteni:

A találkozóra jelentkezni a mellékletben csatolt Jelentkezési lapon lehet az alábbi elérhetőségen: gyermekfesztival@kigyk.eu

A Jelentkezési lapon kérjük, hogy

  • a Kísérő munkahelye esetében az e-mail elérhetőséget is tüntessék fel (saját vagy működtető e-mail elérhetőség) annak érdekében, hogy hiányos kitöltés, vagy a rendezvényt érintő lényeges változás esetén a szervezőknek módja legyen az adatok pontosítására,
  • a Jelentkezési lapon a kísérőre vonatkozó információknál azon munkatársak adatait szíveskedjenek feltüntetni, akik részt vesznek a rendezvényen és a helyszínen biztosítják a gyermekek felügyeletét.

Kérjük továbbá, hogy a Jelentkezési lapok mellé szíveskedjenek csatolni a gyermekvédelmi gyám/gyámok hozzájárulását ahhoz, hogy a rendezvényen gyámoltjaikról álló és mozgókép készülhessen, illetve adott esetben ezek megjelenhessenek a Károlyi István Gyermekközpont honlapján és egyéb sajtóorgánumokban. (Tekintettel a rendezvény forgatagára, nem lesz lehetőségünk megszűrni a felvételekre kerülő résztvevőket, ezért a Gyermekfesztiválra gyámi hozzájárulással rendelkező gyermekeket tudunk fogadni.)

Jelentkezéskor kérjük, szíveskedjen a Beállítások menüpontnál az Üzenetbeállítások alatt, az üzenet olvasásának a visszaigazolását kérni annak érdekében, hogy visszajelzést kaphasson a jelentkezés megérkezéséről.

Amennyiben a szükséges visszajelzést 24 órán belül nem kapja meg, szíveskedjen a jelentkezését újra elküldeni az esetleges rendszerhiba elkerülése érdekében!
A Jelentkezési lap elküldési határideje: 2015. június 01.

A megyei és a fővárosi állami gyermekvédelmi ellátórendszerből, valamint a nagyobb egyházi és civil gyermekvédelmi szakellátást nyújtó ellátórendszerekből összesen 10 fő (8 gyermek és 2 kísérő), a kisebb létszámú egyházi, illetve civil fenntartású szervezetekből összesen 5 fő (4 gyermek és 1 kísérő) jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek a Gyermekfesztiválon való részvétel és az ellátás ingyenes!

Közösségi közlekedéssel történő utazás esetén (90%-os mérséklésű menettérti jegy vásárlására van lehetőség a MÁV és a VOLÁN járatain), amennyiben igénybe veszik a 90%-os utazási kedvezményt, úgy számla ellenében az utazási kiadásokat megtérítjük.

Tájékoztató a közösségi közlekedéssel érkezőknek:

  • VOLÁN járattal érkezőknek a Budapest Újpest-Városkapu (3-as Metró) megállónál kell felszállniuk. Leszállóhely: Fót, Gyermekváros (közvetlen az intézmény előtt, az út túlsó oldalán található a megálló). A VOLÁN járatain 90 %-os kedvezményre jogosult „a gyermekotthonban nevelt gyermekek legalább 3 fős csoportja és az őket kísérő 2 nevelő a gyermekotthon által az utazás napjára kiállított utaslista alapján; 10-nél több gyermek együttes utazása esetén 10 gyermekenként további 2 fő jogosult a kedvezményre”.

(http://www.volanbusz.hu/hu/belfoldiutazas/dijszabas#90_szazalek)

A kedvezményes árú vasúti menetjegy igénybevételéhez előzetes írásos bejelentés szükséges, amelyhez a „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nyomtatvány a következő linken érhető el:

http://www.mav-start.hu/res/bejelentes_csoportos_mav_start_2011.pdf

Budapest-Nyugati pályaudvarról indul vonat Vác felé. Leszállóhely: Fótújfalu (Fóton belül a 3. megállóhely).

A megvásárolt kedvezményes jegyekről a számlát az alábbi címre szíveskedjetek megkérni:

EMMI Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ

2500 Esztergom, Budai N. A. u. 28.

Adószám: 15308672-2-11

Intézményi azonosító: 05

A BKV vonalain történő utazás kiadásának megtérítése nem áll módunkban!

A fóti vasútállomásra érkező 5/10 fős csoportoknak a Gyermekközpontba történő beszállítását az intézmény gépkocsijaival vállaljuk a vasútállomás és a rendezvény színhelye közötti távolság miatt.

Azoknak a résztvevőknek, akik gépkocsival érkeznek, a Gyermekközponton belül, egy elkülönített területen biztosítunk ingyenes parkolási lehetőséget a rendezvény időtartama alatt.

A résztvevők elszállásolására a Gyermekközpont területén kerül sor, különböző szálláshelyeken, amelyek minősége a szervezők minden igyekezete ellenére eltér egymástól, tábori színvonalú.

A szálláshelyek kijelölése során szigorúan a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe, ezért kérjük, hogy jelentkezésüket minél előbb szíveskedjenek a megadott e-mail címre (gyermekfesztival@kigyk.eu) elküldeni!

További felmerülő kérdések esetén a Gyermekfesztivállal kapcsolatban érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet a Gyermekközpont részéről kijelölt kapcsolattartó személynél:

Bíró Endre

e-mail cím: endre.biro@kigyk.eu

tel.szám:    +36-20-274-1959;

 

Kérjük, hogy a rendezvényre minden résztvevő szíveskedjen törölközőt magával hozni, mert annak biztosítására nincs lehetőségünk. Tekintettel arra, hogy a Gyermekközpont örökségvédelmi területen, a Károlyi-kastélyhoz tartozó 40 hektáros, tavakat is magában foglaló Károlyi-kastélyparkban helyezkedik el, az esetleges hűvösebb éjszaka miatt javasoljuk a melegítő becsomagolását is, emellett hálózsákot abban az esetben, amennyiben az rendelkezésre áll.

Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra is, hogy a kullancs veszély fenn áll a teljes fás területen.

Kérjük, szíveskedjenek jelezni, amennyiben a résztvevők között élelmiszer allergiás, illetve bármely ok miatt eltérő szükségletű személy szerepel, hogy legyen módunk felkészülni rá!

 

Kérjük továbbá, hogy értéktárgyakat lehetőség szerint ne hozzanak, mert azokért felelősséget vállalni nem tudunk!

Az elmúlt évi Gyermekfesztiválhoz hasonlóan a rendezvény megnyitásakor, illetve másnap, a zárás során a résztvevő gyermekek között egy-egy vadonatúj kerékpárt sorsolunk ki!

 1069     _resize

 

  Az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál legfőbb célja, hogy szép élményeket, örömteli napokat szerezzen a vér szerinti családjukat nélkülöző, gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekek számára. Nem feledhetjük azonban, hogy rendkívül nehéz körülmények között, határainkon kívül is gondoskodnak a nehéz sorsú gyermekek ellátásáról. Kárpátalján a háborús helyzet egyre súlyosabb körülmények közé sodorja a gyermekvédelmi intézményeket is, amelyek erejükön felül próbálják biztosítani az ott élő gyermekek gondozását, nevelését. Lehetőségeinkhez mérten játékok, könyvek, egyéb eszközök ajándékozásával próbálunk ezért segítő kezet nyújtani egy kárpátaljai gyermekintézménynek, a ráti Szent Mihály Gyermekotthonnak. A Gyermekfesztiválon részt vevő intézmények – amennyiben lehetőségeik engedik – szintén hozhatnak ajándékot a Szent Mihály Gyermekotthon lakói részére. Az összegyűlt adomány átadására a rendezvény zárása alatt kerül sor a Gyermekotthon képviselője számára.

Tisztelt Érdeklődők!

Reméljük, hogy tájékoztató levelünk megkönnyíti a rendezvényünkkel kapcsolatos szervezési feladatokat.

A Gyermekfesztiválon való viszontlátás reményében üdvözlettel:

Fót, 2015. május 07.

                                                                                                            

Kádas István
igazgató

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2023-02-09, 06:07
Főleg tiszta
NE
Főleg tiszta
-7°C
4 km/h
Hő-érzet: -7°C
Nyomás: 1040 mb
Pára: 89%
Szelek: 4 km/h NE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:59
Napnyugta: 16:56
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál