Jószolgálati Követeink

„A Károlyi István Gyermekközpont Jószolgálati Követe a személyes intelligenciájával, az elesett gyermekek megsegítése iránt fogékony, empatikus személyiségével segíti a nagy múltra visszatekintő gyermekvédelmi intézményünk munkáját. A társadalom számára ismert és elismert, hiteles személyiségként segítséget nyújt abban, hogy Gyermekközpontunk tevékenységét, törekvéseit széles körben megismerjék, ezáltal leküzdhetőekké válhatnak az esetlegesen megjelenő előítéletek, félreértések is. Lehetőségeihez mérten megjelenik az intézmény jelentősebb rendezvényein, a Gyermekközpont feladatainak, szükségleteinek hiteles közvetítésével pozitív szemléletformáló hatást gyakorol a közgondolkodásra.”

 

Csezy

Csézi Erzsébet – Csézy

Csézi Erzsébet, vagy művésznevén Csézy – ahogy a személyes honlapján írják róla – igazi fehérholló a popszakmában, ugyanis egyetemi énekdiplomával is rendelkezik.
10 évesen már egy helyi zenekarban énekelt: esküvőkön és partikon lépett fel. Emellett pedig zeneiskolába járt, ahol zongorázni és énekelni tanult.

14 évesen felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium magánének szakára. 2006-ban pedig énekművészi diplomát szerzett.

2008. február 8-ánSzívverés című dalával megnyerte az Eurovíziós DalversenyMagyar Televízió által rendezett hazai döntőjét, ezáltal a jogot, hogy képviselhesse Magyarországot a belgrádi versenyen. A 2008-as VIVA Comet díjátadón elnyerte a legjobb női előadónak járó díjat. Eddig két zenei albuma jelent meg.

Csézy egyébként egy nagyon hires népművész családból származik a matyó, Kisjankó dinasztiából. Az éneklés mellett ma már saját ruhakollekciókat is tervez.

 

 

 

 

 

 

Novodomszky Eva

Novodomszky Éva

A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán diplomázott. A média miatt költözött Budapestre. A Komlósi Oktatási Stúdió újságíró iskola elvégzése után a Magyar Televízió ifjúsági híradójának riportere, majd műsorvezetője volt. Később a Parlamenti Naplóban, az EuroPercekben, a Szabadság térben és a Híradóban szerepelt. Jelenleg a Magyar Televízió délelőtti műsorának, a Család-barátnak egyik műsorvezetője. Valamint évek óta „A Dal” és az Eurovíziós Dalfesztivál női műsorvezetője. Házas, férje Salvo Sgroi olasz származású, két fiuk van, Cristiano és Marco.

Nem csak a magyar tájakat ismeri és szereti, szívesen utazgat a világban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovacs Patricia

Kovács Patrícia

Kislányként zenésznek szánták, zongorázni tanult, de sok csalódásban volt része. Míg társai már kis koncerteket adtak, õ azon kínlódott, hogy eltalálja a megfelelõ billentyûket. Ezért egyre többet járt egy színjátszó csoportba, ahol aztán hamar meggyógyult a lelke, mert bekerült egy orosz-amerikai filmbe. Később felvételt nyert a Színiakadémiára …

Diplomás színésznõként négy évig Egerben játszott, majd Budapestre jött. Bár számtalan színházi szerepet, főszerepet is játszott, a nagyközönség azonban egy banki reklámból ismerte meg az arcát: agilis feleségként unszolta a férjét különbözõ banki szolgáltatások igénybevételére.
Számtalan szerepet tudhat már maga mögött: játszott többek között a „Szórád-ház” és a „Presszó” címû tévésorozatban, s népszerû mozifilmekben is láthattuk: például a Szerelemtõl sújtva, az S.O.S. szerelem és a 9 és 1/2 randi című filmekben.
Ma már boldog anyuka, kislánya: Gusztos Hanna Lujza.

Amit még fontos tudni Patríciáról, hogy leginkább kutyasétáltatás közben lehet könnyen találkozni vele: imádja a négylábúakat. Most is van két kutyája: Janka és Károly.

 

 

Dr Hegedűs Csaba

Dr Hegedűs Csaba

Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, edző, sportvezető 1957-ben kezdte a kötöttfogású birkózást a Szombathelyi Volánnál, majd 1967-ben leigazolta a Budapesti Vasas.

Tehetségére hamar felfigyeltek, először 1968-ban szerepelt világversenyen a magyar válogatott színeiben. Ötször nyert magyar bajnokságot, négyet kötöttfogásban, egyet szabadfogásban. Az 1971-es szófiai világbajnokságon aranyérmet szerzett, itt kapta a Mr. Tus / Tuskirály becenevet, mert összes mérkőzését tussal nyerte meg.

Az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerzett, mely a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérme volt.

1973-ban súlyos autóbaleset érte. Életveszélyes sérülést szenvedett, amelyből akaratának és kitartásának köszönhetően felépült. 1975-ben lépett újra szőnyegre, az aktív birkózástól 1979-ben vonult vissza.

1974-ben szerzett szakedzői diplomát a Testnevelési Főiskolán. Közben felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi Karára, ahol 1979-ben szerzett jogi doktorátust. Ugyanebben az évben a magyar birkózó-válogatott edzője lett, 1980-ban kinevezték szövetségi kapitánnyá, mely posztot 1989-ig viselt.

1989-ben a Magyar Birkózószövetség alelnökévé, majd 1992-ben annak elnökévé választották, s posztján többször megerősítették (1996, 2001, 2005, 2010).

1998 és 2002 között a Nemzetközi Birkózószövetség számvizsgáló bizottságának tagja volt, majd 2002-től a szövetség elnökségének tagja lett.

1992 és 1997 között, valamint 2005-től a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségében is dolgozott.

 

 

Wichmann Tamás

Wichmann Tamás

Wichmann Tamás, sokszoros világbajnok, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes.

A hatvanas, hetvenes években minden hazai ifjú kenus példaképe volt. Az Ő sajátos stílusát próbálták lemásolni, olyan lapátokat csináltattak, amilyen neki volt. Ő volt a kenukirály.

Sorra nyerte a világbajnokságokat, évekig verhetetlennek bizonyult. Négy olimpián indult, számtalan érmet akasztottak a nyakába. Nemzetközi Fair play-díjat kapott jugoszláv ellenfele, Matia Ljubek felkészítéséért.

Wichmann Tamás a Károlyi István Gyermekközponttal, mint a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, 2014 őszén vette fel a kapcsolatot.

Ígéretes elképzeléseit hamar valós tettek követték. Programok és általa ajándékozott eszközök sora vezetett oda, hogy segítségével 2015 nyarára intézményünk már saját kis hajóflottával rendelkezett.

Segítsége nyomán a gyerekek, fiatalok életében a sport, terápiás jelleggel minden nap jelen van, és a terápia eszköze, a kenu.

 

 

 

 

 

Erdei Zsolt

Erdei Zsolt

Erdei Zsolt (becenevén Madár) Magyarország valaha volt egyik legkiválóbb profi ökölvívója, aki felnőtt pályafutását 1995-ben kezdte, a 75 kg-os mezőnyben. Kiemelkedő tehetsége már amatőr bokszolóként megmutatkozott, ahol összesen 212 győzelmet könyvelhetett el. Amatőr pályafutása során Magyar-bajnoki, Európa-bajnoki, valamint világbajnoki címet is szerzett.

2000-ben a Sedney olimpián bronz érmes lett. Profi karrierje 2000. novemberében kezdődött, az Univerzum Box-Promotion profi versenyzőjeként. Több mint öt éven át volt a WBO félnehéz súlyú világbajnoka, majd a WBC cirkálósúlyú világbajnoka lett. Visszavonulását 2014-ben jelentette be, miután megszerezte a WBO Európa-bajnoki címét.

Világraszóló sikerei, ismertsége és elismertsége ellenére, Madár mindvégig szerény, a társadalmi problémák iránt érzékeny sportember maradt, aki sokat tett a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért. Az elmúlt években több alkalommal nyújtott segítséget a Károlyi István Gyermekközpontban élő gyermekek számára is. Önzetlensége, tiszta jelleme, értékrendje, a legnagyobb formátumú sportemberek közé sorolják Őt.

 

 

 

 

 

Kovács Nóri

Kovács Nóri a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több mint tíz éve van a profi előadói pályán.

Ezen időszak alatt több, mint huszonöt lemezen közreműködött és nyolc szóló albuma jelent meg.

Stílusában összetett szimbiózisban élnek a műfajok. Modern hangzást kapnak a népdalok -igazodva a mai világzenei irányzatokhoz- ezáltal könnyebben befogadhatóvá válnak bármely korosztály számára.

Rendszeresen járja Erdély és más vidékek falvait, keresi és összegyűjti a még elevenen élő dallamokat, melyeket később beépítve zenéjébe-egy mai műfajt alkotva -tesz közkinccsé.

 

Az Európai Unió magyar kulturális delegációjának hivatalos kulturális arcaként több Európai Uniós rendezvényen képviselte hazánkat.

Az Amerikai Egyesült Államoktól Moszkváig folyamatosan koncertezik, és nagy sikerrel igyekszik kulturális összetartozásra hangolni a helyi magyar közösségeket.

Munkásságát a Magyar Állam a Népművészet Ifjú Mestere díjjal ismerte el.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:54
Felhős
ESE
Felhős
15°C
4 km/h
Hő-érzet: 16°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 72%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál