Beszámoló

„Hatvan év küszöbén…”

A Károlyi István Gyermekközpont 59. születésnapja

 

A közelgő 60. évforduló alkalmából hagyományosan megrendezésre kerülő ünnepi program a kora reggeli órákban kezdődött a fóti római katolikus plébániatemplomban, ahol Sebők Sándor plébános atya Szentmisét mutatott be az intézmény valamennyi egykori, és jelenlegi gondozottjáért, munkatársáért.

Az események a „szakmai nappal” folytatódtak, melyen az igazgatóhelyettesi köszöntő után, Kovács Nóri-az Európai Unió magyar kulturális delegációjának hivatalos kulturális arca- népzenei előadóművész szívmelengető zenei műsorát hallgathattuk meg.

image001                      image003

 

 

A gyermekek műsora után következett Kádas István igazgató úr évértékelő beszéde, melyben tájékoztatást nyújtott intézményünk közelmúltjáról és jelenéről.

image005                    image008

Nagy örömünkre szolgál, hogy követeink táborát újabb jószolgálati feladatokat felvállaló hírességgel és példaképpel bővíthettük. Elfogadta, és lelkesen vállalta Jószolgálati Követi megbízásunkat Erdei Zsolt többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívónk, aki már korábban is több alkalommal nyújtott segítséget a Gyermekközpontban élő gyermekek számára.

image009            image011

Emléklappal köszöntöttük több munkatársunkat, az Intézményünkkel kötött közalkalmazotti jogviszonyuk 20. ill. 30. éves évfordulója alkalmából.

Szakmai napunk folytatásaként meghívott vendégelőadóink előadásai következtek.

Vendégeink voltak, és tájékoztatójukkal emelték eseményünk színvonalát:

Dr. Lantai Csilla (EMMI Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály főosztályvezetője)

„A közeljövő gyermekvédelmi feladatai, és ebben a Károlyi István Gyermekközponttal szemben támasztott elvárások”

-Gulyásné Dr. Kovács Erzsébet (SZGYF, Szakmai Irányítási Főosztály főosztályvezetője)

„A Károlyi István Gyermekközponttal kapcsolatos fenntartói értékelés és a jövőre vonatkozó tervek, elvárások”

-Gergely Ágnes Tünde (fóti Száz Juhocska Református Óvoda intézményvezetője)

„Élet a Gyermekközpont területén, működés és együttműködés”

-Zagyva Richárd (Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese)

„ A karitatív szervezetek működése. A Katolikus Karitász a Károlyi István Gyermekközpontban gondozott Gyermekekért”

-Sebők Sándor (a Fóti Római Katolikus Egyházközség plébánosa)

„Gondolatok hitről, felelősségről, közösségek feladatáról”

-Németh József (alpolgármester-Fót)

„ Városi legendáktól az intézmények együttműködéséig”

image013       image015

image017       image019

Az eseményen körünkben köszöntöttük gróf Károlyi Erzsébet asszonyt, és néhány szó esett a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány munkájáról. Megköszöntük a Kuratórium tagjainak Intézményünkért és ellátottainkért tett áldozatos munkáját, és megemlítésre kerültek főbb támogatóink, akik az elmúlt évben sokat tettek a gyermekekért, és a Gyermekközpontban szükségessé vált fejlesztések megvalósításáért.

Szerény ebédet követően, a délután a gyermekek számára szervezett, és tradicionálisan megrendezésre kerülő programokkal folytatódott. A Speciális Gyermekotthon ellátottai terápiás megsegítésként a kenuval történő evezést is elsajátítják. A 2-es számú tavon megrendezett születésnapi, egyéni- és páros versenyük immár hagyománnyá vált. A díjazottak okleveleinek értékét növeli, hogy azokat Jószolgálati Követünk, egykori világbajnok kenusunk Wichmann Tamás írta alá.

image021        image023

Az evezős versenyt követően rövid táncbemutató következett, ahol a táncterápiás foglalkozásokon elsajátított tudásból kaphattunk kicsi ízelítőt, majd a jubileumi váltófutáson szálltak harcba a tortákért a gyermekek, fiatal felnőttek és munkatársak.

image025         image027

Kellemes időben kerülhetett sor a fáklyás emléksétára, ahol megkoszorúztuk Dr. Barna Lajos alapító igazgató, valamint az intézmény életében jelentős szerepet betöltő elődök emléktábláit.

image029          image031

Névadónk domborművénél jutalmat kaptak az elmúlt évben kiemelkedőt nyújtó gyermekek, a díjakat gróf Károlyi Erzsébet Asszony adta át.

image033

A nap zárásaként gulyásvacsora, a William’s zenekar koncertje, filmvetítések és kötetlen beszélgetések tették feledhetetlenné minden résztvevő számára az 59. születésnapot.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:14
Felhős
ESE
Felhős
13°C
4 km/h
Hő-érzet: 15°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 77%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 14 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál