Beszámoló

A Károlyi István Gyermekközpont 2019. november 15-én ünnepelte a fóti
gyermekvédelmi gondoskodás fennállásának 62. évfordulóját

Az ünnepi program már 14-én elkezdődött a Gyermekközpont Gyermekönkormányzatának szervezésében megvalósuló könyv és játék börzével, ahol a gyermekek kedvükre válogathattak az eddigi adományokból összegyűlt könyvek és játékok között.

15-én, reggel Sebők Sándor plébános atya, a fóti római katolikus plébániatemplomban Szentmisét mutatott be az intézmény valamennyi egykori, és jelenlegi gondozottjáért, munkatársáért.

A program a Gyermekközpont Művelődési Házában folytatódott, ahol ünnepi értekezleten vettünk részt, a nálunk vendégeskedő berlini, egykori testvérintézményünk képviselőivel együtt, akik azért jöttek, hogy részt vegyenek az ünnepünkben és átadják a fenntartó képviselőjének azt a listát, amelyen aláírásokat gyűjtöttek Berlinben, a Gyermekközpont bezárása ellen. Jelezték továbbá, hogy folytatják az aláírások gyűjtését, a nemzetközi hírű intézményünk megmentése érdekében.

Az ünnep fényét emelte a Speciális Gyermekotthon két ellátottja is, akik egy verset, illetve egy saját szerzeményű rap számot adtak elő, majd Czibik Norbert az SZGYF főigazgató- helyettese és Kádas István Igazgató Úr elmondta tájékoztatóját.

Ezután a különféle díjak, kitüntetések átadása következett, majd László Zoltán tréner vidám és motiváló előadását hallgathattuk meg.

Az ünnepi értekezlet zárásaként a „Könnyű leckék” című filmet néztük meg, ami egy októberig az Utógondozó Otthonunkban élő ellátottunk, egy szomáliai lány magyarországi életének, beilleszkedésének nehézségeiről szól.

Az ünnepi ebéd után a Gyermekközpontban ellátott gyermekek kenu versenye következett, ahol szép díjakat nyertek a versenyzők, majd a hagyományos koszorúzással egybekötött fáklyás emléksétára került sor.

A nap folyamán folyamatosan érkeztek és bekapcsolódtak a programokba az egykor itt nevelkedett ellátottak, illetve régen itt dolgozó, már nyugdíjas kollégák.

Délután megtekinthető volt két kiállításunk is a „Hatvan év gondoskodás” intézménytörténeti kiállítás és az „Én Gyerim” című szubjektív intézménytörténeti kiállítás.

Este jó hangulatú, kellemes vacsora keretében találkozhattak a régi ellátottak egykori nevelőikkel, társaikkal a kastély oszlopos termeiben, hogy felelevenítsék a régi emlékeket illetve elmondják most mi a helyzet velük, a családjukkal, hol tartanak most az életükben.

Ismét jó volt együtt lenni, hiszen a szinte már a Gyermekközpont himnuszává vált Kovács Nóri is elénekelte dalában, hogy:

„Csak ahhoz kell most erő, hogy jó kedvünk legyen.
Ígérem neked, ígérd meg nekem……….

………….mert volt már pár utunk és sok mindent tudunk,
de a legfőképpen azt, hogy összetartozunk.”

 

Szerző: Vargáné Százvai Erzsébet
utógondozói feladatokat ellátó nevelő

Fotók: Gellért Kinga gyv. asszisztens

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 05:58
Tiszta
ESE
Tiszta
9°C
4 km/h
Hő-érzet: 9°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 91%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál