Közalkalmazotti Tanács

A Közalkalmazotti Tanács működése

 

A 2014. május 12-én megtartott szavazás alapján megalakult a Közalkalmazotti Tanács (továbbiakban KT).

Dr. Kurtsik Ilona, Roszík Zsófia, Gulyás Beáta, Lakatos Sándor és Horváth Erika lettek a KT tagjai. A két póttag Lippai Józsefné és Kővágó Edina. A már megszavazott tagok május 15-én összeültek, a feladatok megbeszélése után nyílt szavazással megválasztották a KT tisztségviselőit. KT elnök Horváth Erika, elnök helyettes Gulyás Beáta lett.

Az október 13-án tartott tanácsülésen sajnálatos módon Dr. Kurtsik Ilona egyéb hivatalos elfoglaltságaira hivatkozva lemondott tisztségéről, de továbbra is segíti a KT munkáját.

A KT tudatos, tervszerű tevékenységét olyan alapvető dokumentumokkal kívánjuk biztosítani, mint a Közalkalmazotti Szabályzat, Munkaterv és az Üléstervek. A Tanács munkájának megszervezésénél, a feladatok beosztásánál a tagok munkatapasztalatait és szakterületét is figyelembe vesszük. Hatékony munkánk érdekében területi felelősöket jelölünk ki, kapcsolatot tartunk a munkáltatóval, a szakszervezettel, az érdekképviseleti fórummal és a gyermekönkormányzattal, ezekkel folyamatos az információcsere.

Feladatunk a munkahelyen kialakult helyzetek elemzése, kezdeményezések, dolgozókat foglalkoztató kérdések, információszerzés, tájékoztatás, tárgyalás a munkáltatóval. A munkáltató működését és a munkavállaló érdekeit érintő fontosabb kérdésekben a KT kezdeményezhet konzultációt, tárgyalást, a változásokkal kapcsolatban tájékoztatja a munkavállalókat.

2015. február 5-én megtartotta ülését a Károlyi István Gyermekközpont (továbbiakban KIGYK) Igazgatótanácsa, amelyet a KT, a szakszervezet, az érdekképviseleti fórum, valamint a gyermekönkormányzat képviselői, illetve az intézmény szakmai egységeinek vezetői alkotnak.

 

Legsürgetőbb feladatunk a kollektív szerződés szakszervezet által kezdeményezett módosításában való szerves közreműködés. A KIGYK-ban dolgozó munkatársak már számos ötlettel szolgáltak ennek elősegítésére. Továbbra is várunk minden segítő javaslatot. Ezután a KIGYK honlapján is tájékoztatunk benneteket a KT tevékenységéről. A KT bármelyik tagját meg lehet keresni kérdéseitekkel, javaslataitokkal, emellett a KT önálló e-mail címmel is rendelkezik (k.t@kigyk.eu), amelyre szintén várjuk a megkereséseket.

 

Üdvözlettel:

Horváth Erika
a Közalkalmazotti Tanács elnöke

Print Friendly, PDF & Email

Letölthető dokumentumok

# Fájl Fájl méret Letöltések
1 pdf Közalkalmazotti Szabályzat 327 KB 432
2 pdf Jegyzőkönyv 2017.10.27 73 KB 682

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 07:18
Köd
ENE
Köd
9°C
4 km/h
Hő-érzet: 9°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 85%
Szelek: 4 km/h ENE
Széllökések: 4 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál