Csodák Palotája és Tropicarium

2014.04.29

Szombat reggel esős időre ébredtünk s többen is voltak a fiúk közül, akik mondták, hogy nincs annyira kedvük elmenni otthonról… de végül sikerült meggyőzni őket s 10 fiatallal útnak indultunk, Balázs és én voltam a kísérő.
Bebuszoztunk Budapestre, majd először a Csodák Palotájába mentünk. Itt rögtön szétszéledtek a fiúk s elmerültek a lehetőségekben, kipróbálták a különböző interaktív játékokat, kísérletezgettek. Az Öveges teremben volt egy kísérleti bemutató, ahova beültünk – innen a fiúk közül páran közben kijöttek, mert ugyan a kísérletek látványosak voltak, de nehezen volt érthető a magyarázó szöveg.image001

Miután kijátszották magukat, elmentünk s közösen megebédeltünk. A bárányhúsból készült gyros tál volt a kedvenc! Ezután a Tropicariumba vezetett az utunk. Az első teremben egy újszülött kismajom ragadta magával mindenkinek a figyelmét, aki az anyukája hátán kapaszkodott s így ugráltak ágról ágra, majd láttunk kígyókat, krokodilt, különböző hüllőket, bogarakat és persze halakat. A nagy akvárium nagyon tetszett mindenkinek, talán a legtöbb időt itt, az alagútban töltöttük el. Csodás fényképeket készítettek egymásról.

image003

A hazafele úton még vettünk egy fagyit, mert közben nagyon jó idő lett s ez még kellett a nap befejezéséhez! Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian.Tartalmasan töltöttük ezt a napot, s azt gondolom, hogy mindenkinek kedves emlékként marad meg az együtt töltött idő.

Roszík Zsófia
mentor

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2021-08-01, 09:33
Felhős
NNE
Felhős
23°C
11 km/h
Hő-érzet: 24°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 70%
Szelek: 11 km/h NNE
Széllökések: 22 km/h
UV-Index: 3
Napkelte: 05:21
Napnyugta: 20:17
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál