Mecset

Mecsetlátogatás június 24.

 

A fiatalok hitéleti tevékenységének támogatása fontos feladataink között szerepel, s ezért már régóta tervezzük, hogy szeretnénk a fiúkkal körbejárni a budapesti mecseteket, megmutatni nekik azokat a helyeket, ahova el tudnak menni imádkozni. Fontos tudni, hogy a hozzánk érkező kérelmezők, illetve a státuszos fiatalok nagy része muszlim vallású. Különböző intenzitással, de mindannyian  tartják a vallás által meghatározott elveket. Van, aki mindennap imádkozik többször is, van, aki naponta csak egy alkalommal, illetve olyan fiúk is akadnak, akik nem rendszeresen, de egy mecset meglátogatása mindannyiuk számára olyan légkört biztosít, ahol lelki békére találhatnak.

Ez a program közös volt a Belépővel, s más szempontból, de mindkét célcsoport számára nagy jelentőséggel bír egy ilyen alkalom. A kérelmezők közt több olyan fiú is akadt, aki nemrég került hozzánk. Velük kapcsolatban sejthető, hogy akár hónapok is eltelhettek azóta, hogy utoljára mecsetben jártak. Őket látni imádkozni nagyon megható élmény volt. Az oltalmazott fiúk már jobban ismerik a budapesti mecseteket, de nekik is tudtunk újat mutatni, például a MME mecsetben még többen nem jártak.

image001

Itt hosszabb időt töltöttünk el, hiszen pont a déli ima előtt nem sokkal érkeztünk. Az ima után az imám beszélt kicsit a fiúknak, majd Koránokkal, imaszámlálókkal és egyéb ajándékokkal felszerelve folytattuk utunkat a bérelt busszal a következő mecset felé.

Mielőtt hazajöttünk, betértünk a fiúk egyik kedvenc török éttermébe, ahol mindenki kedve szerint választhatott magának ebédet. Kora délután értünk haza, feltöltődve s kiegyensúlyozottan.

Ennek a napnak a tapasztalataként azt gondolom, a jövőben rendszeresíteni fogjuk ezt a programot.

 

Roszík Zsófia

mentor

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:02
Főleg felhős
ESE
Főleg felhős
13°C
4 km/h
Hő-érzet: 14°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 70%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál