Programok – 2014. július, augusztus

Krikett meccsek

2014. július – augusztus

 

Ez a két hónap nagyon eseménydús volt krikett szempontjából. Júliusban egy meccsünk volt és egy bajnokságon résztvevő fiatalunk, augusztusban pedig három meccsen játszottunk.

Július 24-én nagyon küzdöttek a fiúk, s ez az alkalom különösen nehéz volt számukra, mert a csapat összes tagja tartja a Ramadánt, így napkeltétől napnyugtáig nem ettek s nem ittak egész nap, ami különösen nehéz a megterhelő fizikai aktivitás mellett, hogy a melegen tűző napról ne is beszéljünk. Ennek ellenére sikerült ezzel az alkalommal is győznünk.

image001

 

Augusztusban 3-án, 10-én és 24-én lépett pályára az 11 Stars from Hungary. Az első meccset elvesztettük, 10-én elképesztő győzelmet arattunk – s ennek a napnak külön öröme, hogy én végre megértettem a krikett szabályait! 24-én újra vesztettünk, de aggodalomra nincs okunk, hisz még így is nagyon jól áll a fóti gyermekközpont csapata s még mindig esélyünk van helyezetté válni a szezon végére!

image003

Közben csapatunk egyik legerősebb játékosa, aki benne van a magyar válogatottban, játszott az európai bajnokságban is. Nagyon szép eredményt ért el a magyar csapat az idei bajnokságon.

 

Roszík Zsófia

mentor

 

Éjszakai hajóskirándulás Budapesten

2014.08.11-én felkerekedtünk, s a két projekt (Belépő és Itthon) közös szervezésének keretében az otthonvezetővel, Dr. Jananné Raoufi Fatanával és az igazgató úrral, Kádas Istvánnal útra keltünk Budapestre. Először elmentünk a fiúk kedvenc török éttermébe, ahol egy nagyon jót ebédeltünk, majd elsétáltunk a kikötőbe a rakpartra. Este 8 órakor indult a hajó a belvárosból, s egy órás körutat tett meg a város kivilágított nevezetességei között. Gyönyörű volt a kivilágított Lánchíd, a Budai Vár, a Parlament és a többi dunaparti épület is. Volt lehetőség fejhallgatós tolmácsgép használatára, ami végigkövette az útvonalat s végig lehetett hallgatni, hogy mit érdemes tudni a nevezetességekről. Persze a fiúk inkább nézelődtek s gyönyörködtek a város fényeiben… A hajózás után még fagyiztunk egyet a Vörösmarty téren, majd késő este hazaértünk.

image007

 

Roszík Zsófia

mentor

 Augusztus 30, nyárbúcsúztató buli

 

A nyár utolsó hétvégéjére egy nagy közös bulit terveztünk a fiatalokkal, ahol a Belépő és az Itthon projekt fiataljai is részt vehettek. Meghívtuk a Gyermekközpontban dolgozó kollégákat, intézményvezetőket illetve mindazokat, akik az elmúlt egy évben hozzájárultak ahhoz, hogy a projekt programjai rendben fussanak.

Délben közös főzéssel kezdtük a napot, két nagy üstben készült a marhapörkölt és a köret, közben főztünk csodás afgán rizst, meg készítettünk friss salátát is. Desszertként gyümölcsöt és baklavát kínáltunk, illetve palacsintát sütöttünk, amibe bevontuk a fiatalokat is s megtanítottuk őket a palacsinta-forgatás rejtelmeire.

image009

Vacsora után szépen-lassan beindult a buli, szólt a zene és táncoltak a fiatalok. Felváltva szólt pastu, farszi és pakisztáni zene, bemutatták egymásnak a saját nemzeti hagyományaik táncát, majd volt egy-egy amerikai sláger is J Addig táncoltunk, míg be nem sötétedett, majd együtt összepakoltunk a fiúkkal, elmosogattunk s hazatértünk.

image011

Roszík Zsófia

mentor

 

Élményfürdőzés

Augusztus 16.

 

Nyár elején már volt egy élményfürdőzés, s most a második kör is lement, hogy azok a fiatalok, akik a múlt alkalommal nem tudtak jönni, lehetőséget kapjanak arra, hogy úszástudásuk tovább fejlődjön. Megint nagyon jól éreztük magunk, az úszás mellett volt lehetőség az izgalmasnál izgalmasabb csúszdák kipróbálására is.

image013

 

Roszík Zsófia

mentor

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 09:53
Főleg felhős
ESE
Főleg felhős
13°C
4 km/h
Hő-érzet: 14°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 70%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál