Argentin TANGÓ koncert

2022. szeptember 25-én, egy esős nap végén, 18 órától a fóti Károlyi Kastély Márvány termében egy Argentin Tangó Koncert részesei lehettek a Károlyi István Gyermekközpont lakói és érdeklődő munkatársai, valamint Fót zenekedvelő lakosai.

A koncerten a Solti Kamarazenekar művészei: Fenyvesi Andrea- hegedű, Balog Miklós- hegedű, Madák Katalin- brácsa, Puskás Zsolt- cselló, és H. Zováthi Alajos- bőgő, zenéltek. Az este sztárvendége a híres Henrik Sandas bandoneon művész volt, aki Finnországból érkezett, és a koncerten bemutatta különleges hangszerét, elmesélte a bandoneon megalkotásának, elterjedésének történetét.

Az argentin tangó jellegzetes dallamára és ritmusára az este meglepetéseként, Petró Viktória és Rózsa-Fekete Róbert lejtettek különleges tangót. A táncosok a budapesti Argentin Tangó Táncszínházból érkeztek, és a zene hívó szavára, spontán jelentek meg, amikor ihletést éreztek arra, hogy táncoljanak.

A Károlyi István Gyermekközpontban élő, és az eseményen jelen lévő gyermekek részére rendkívüli élmény volt közelről látni egy kamarazenekart, hallani ahogy élőben muzsikálnak. A táncművészek előadása is nagy élmény volt, így, hogy szinte pár méterre táncoltak a közönségtől.

Hálásan köszönjük Puskásné Ispán Franciskának és a fellépő művészeknek, hogy színesebbé tették a gyermekek vasárnap estéjét és egy vidám élménnyel ajándékozták meg őket.

 

Fót, 2022.szeptember 25.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-12-03, 19:16
Főleg felhős
ESE
Főleg felhős
5°C
7 km/h
Hő-érzet: 4°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 83%
Szelek: 7 km/h ESE
Széllökések: 14 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 07:12
Napnyugta: 15:53
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál