BESZÁMOLÓ az IOM Horvátországban tartott nemzetközi konferenciájáról

2020.01.20. és 01.22. között került megrendezésre a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) konferenciája Zágrábban, a „Szexuális és nemi alapú erőszak, mely a „Preventing sexual and gender-based violence against migrants and strengthening support to victims” projekt,  záró eseményeként. A rendezvény Lengyelország, Spanyolország, Szlovénia, Hollandia, Görögország, Olaszország, Írország, Bulgária, Málta, Belgium, Horvátország és Magyarország képviselőinek részvételével zajlott. Ezekből az országokból az IOM, valamint különböző állami és nem állami szervezetek képviselői voltak jelen.

Magyarországot – az IOM képviselőin kívül – a Károlyi István Gyermekközpontból én képviselhettem.

A Magyarországon folyó munkáról előadást tartott Lehel Balázs a budapesti IOM vezetője. Ő a konferencia alapját adó projekt magyar megvalósulását mutatta be. Végh Zsuzsa, az IOM budapesti irodájának munkatársa, pedig  a magyarországi kísérő nélküli kiskorúak helyzetéről, és a tranzit zónákról beszélt.

Jómagam lehetőséget kaptam a Károlyi István Gyermekközpont Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthonának bemutatására. A Gyermekközpontban élő utógondozott fiatalok beilleszkedése, magyarországi integrációja, itt elért iskolai, magánéleti sikereik is érdeklődő figyelmet aratott.

Az esemény szakmailag új ismereteket, hasznos tapasztalatokat adó, a Gyermekotthonban hasznosítható ismereteket nyújtó volt, melyre ezúton is köszönjük az IOM meghívását.

 

 

Fót, 2020.01.24.

Yousufi Qais

Károlyi István Gyermekközpont
Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthona

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 06:53
Tiszta
ESE
Tiszta
7°C
4 km/h
Hő-érzet: 8°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 99%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál