Búcsú Haklárné Gabikától

“A lélek oda áhítozik,
ahonnan a földre szállt.
Ott örök nyugalom vár reá,
tekintete megnyugszik
a tiszta és csillogó fényeken.”
(Seneca)

 

Kedves Munkatársak!

Megrendülve osztom meg a szomorú hírt: Gabika eltávozott közülünk.
Méltósággal viselt betegsége, a kegyetlen kór legyőzte, 2019. 07. 25-én elment.
Élete szervesen egybeforrott a Gyeri-vel. Hiszen gyermekévei, tanulóévei után 31 dolgos év, munkaviszony fűzte az intézményhez.

Nem végzett vezetői tevékenységet, nem volt mesterpedagógus, de gyermekfelügyelőként meghatározó volt pedagógusi munkája, amit hivatásként élt meg napról napra. Nem a munkaidő, hanem a gyerek érdeke motiválta cselekedeteit. Szívesen és sokat volt a gyerekek között, azért sem haragudott, ha távolléte okán a rábízott gondozottak lakásánál becsengettek hozzá. Bíztak, benne a gyermekek, mint ahogyan ó is bízott a gyermekekben. Minden gyermekből a képességeinek megfelelő tudást és feladatvégzést kihozta. Következetességéért kivétel nélkül szerették a gyermekek. Örömmel alkottak vele, s bizony pl. annyi függönyben és ágyterítőben van ott a szabad ideje, amit önzetlenül és elhivatottan adott. Megtanította kedvenc „speciseit”, a mindennapi a legalapvetőbb ismereteken túl mindenre, a vasalástól az állatgondozásig. Igazi példaképként élt a rábízott gyermekek között. Szeretett fia után számára a legfontosabbak a Gyeris-ek voltak. Utolsó találkozásunkkor is a betegségénél fontosabb kérdés volt számára, hogy mi lesz „Velünk”, mi lesz a Gyerivel, s név szerint a specis „gyermekeivel’ .

Fiatalon hagyott itt bennünket, hiszen éppen, hogy betöltötte az ötven évet. Ötven év nem nagy idő, de a jó Istennek éppen elég volt. Adjon neki boldog nyugalmat, vegye ót körbe azzal a szeretettel, amivel Ó vigyázott fiára, és ahogyan mindennapjait áldozta a rábízott gyermekekért. Nyugodjék békében!

Kádas István

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 06:27
Tiszta
ESE
Tiszta
7°C
4 km/h
Hő-érzet: 8°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 99%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál