„Dupla siker Bécsben

 

Fantasztikus eredményt értek el a speciális gyermekotthonban dolgozó kollégáink: a bécsi szavalóversenyre kapott meghívást az egyik csoportjukban élő, speciális szükségletű gyermek. Orsós Árpi szereplése ráadásul duplán sikernek számít!

A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek tudják, hogy speciális szükségletű gyermekekkel dolgozni igazán felemelő és kihívást jelentő feladat.

A fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Otthonában szorgalmas munkával, felkészüléssel teltek az utóbbi hetek: Szabó Anita és Adorján Attila nevelők naponta gyakoroltak a 15 éves Orsós Árpival. A Speciális Gyermekotthonban élő fiú saját magának is igen magasra tette a mércét, hiszen – könyvlapokban számolva – 4 oldalnyi szöveget kellett megtanulnia, az „Amaped” pedagógiai szervezet által meghirdetett, Mátyás király emlékév alkalmából rendezett szavalóversenyre. Az irodalmi „viadalon” közel háromszáz – köztük több külföldön élő – gyermek vett részt, különböző korosztályokban.

A Károlyi István Gyermekközpont Speciális Otthonában dolgozó szakemberek nagyon büszkék, hogy az intézmény is képviseltethette magát egy indulóval.

– Ez a szövegmennyiség, amit Árpi megtanult, még egy felnőtt embernek is nagy kihívás lenne. Szerencsére gyorsan tanul és a pozitív hozzáállása is segítette a közös munkát – mondta a Szabó Anita nevelő, aki személyesen kísérte a fiút a rendezvényre, a Bécsi Magyar Nagykövetségre–Rendkívüli dolog, hogy Árpi kijuthatott a versenyre. Magabiztosan és hiba nélkül adta elő a Mátyás királyról szóló prózai művet, ami már önmagában is hatalmas teljesítmény!

Különleges lehetőség volt ez Árpi számára – ahogy nevelője fogalmazott, dupla siker – hiszen a versenyen való eredményes szereplés mellett jutott ideje egy kis külföldi városnézésre is.”

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2021-09-24, 05:06
Főleg felhős
SSW
Főleg felhős
12°C
7 km/h
Hő-érzet: 11°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 67%
Szelek: 7 km/h SSW
Széllökések: 14 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:32
Napnyugta: 18:37
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál