„Elkapták a pillanatot”

Első hallásra nem tűnik nehéznek a feladat: fotózz le egy tőkés récét. Ám, aki már próbálkozott becserkészni szárnyas élőlényt, azt pontosan tudja: nagy szerencse kell ahhoz, hogy sikeresen elkapjuk a pillanatot. A Károlyi István Gyermekközpontban élő gyerekeknek ez sikerült!

Fotópályázatot hirdetett az intézményünkben élő gyerekek számára, a Károlyi István Gyermekközpont Gyermekönkormányzata, „tőkés réce” témakörben. Szerencsések vagyunk, hiszen csodálatos környezetben (közel száz féle állattal) telnek a hétköznapjaink, hatalmas árnyas fákkal, mókusokkal, a nagy tó pedig a több vadkacsa család lakóhelye. Amik, bár megszokták az ember közelségét és bátran totyognak szembe az úton, szelídnek mégsem nevezhetők. Pláne akkor, ha valaki egy fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal közelít feléjük.

-Azt szerettük volna, hogy inspirálja a gyerekeket a téma – mondta Albert Attila, a Gyermekönkormányzat patronáló tanára, a fotópályázat öntetgazdája. – Őszintén mondom, még minket is meglepett, hogy mennyi fotót kaptunk! Közel harminc kép érkezett, ráadásul a Gyermekközpont összes szakmai egységéből érkeztek pályázati munkák!

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, akik ebben az esetben nem is annyira a minőséget, hanem sokkal inkább a kép tartalmát figyelték. Hiszen ember legyen a talpán, aki amatőrként egy madarat fotózni tud…

A patronáló tanár elismeréssel beszélt a pályamunkákról. Mint mondta: a gyerekeket érezhetően megragadta a téma, szerették fotózni ezeket a kedves kis vízi madarakat. Noha mindegyik kép megérdemelt volna egy – egy díjat, tárgyi jutalomban három felvétel részesült. Ráadásul mind a három képet a Speciális Gyermekotthonban élő gyerekek készítették.

Első helyezett Szabó Benjámin lett, „Szerelmes kacsapár” fotójával. A második helyet Horváth László szerezte meg, aki nagyon szemfülesen rátalált a récék fészkére, benne a tojásokkal. A harmadik díjat pedig Millig Gergő érdemelte ki, akinek egy repülő récét sikerült lencsevégre kapnia.

A nagy sikerre való tekintettel a pályázatot hamarosan újra meghirdeti a Károlyi István Gyermekközpont Gyermekönkormányzata, „Az én iskolám„ címmel.

 

Sz. Látó Judit
társadalmi kapcsolatokért is felelős
növendékügyi előadó

 

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2021-08-04, 16:36
Főleg napos
W
Főleg napos
27°C
4 km/h
Hő-érzet: 29°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 50%
Szelek: 4 km/h W
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 4
Napkelte: 05:25
Napnyugta: 20:13
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál