Hatalmas élmény volt „Magyarnak Lenni”

Fantasztikus koncerten vehettünk részt csütörtökön este Kovács Nóri jóvoltából. A többszörösen kitüntetett magyar énekesnő „Magyarnak Lenni” című albumát mutatta be a nagyközönségnek: köztünk a Károlyi István Gyermekközpontban élő gyerekeknek.

Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a – többek között – Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett énekesnővel kiváló a kapcsoltunk. Ő azon jószolgálati nagyköveteink egyike, aki rendszeresen ellátogat hozzánk és csodálatos hangjával, kedvességével mindig elvarázsolja a gyerekeinket és a dolgozóinkat. Így aztán nem csoda, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban élő gyerekek nagy izgalommal várták a lemezbemutató koncertet. Konvojban indultunk Budapestre: három kisbusszal szállítottuk a rendezvényre a gyerekeket. Elsők között érkeztünk, így volt lehetőségünk a koncert előtt néhány fotót is készíteni, hogy megörökítsük a pillanatokat: itt jártunk! Az ilyen és ehhez hasonló „kimozdulós” programok mindig nagy jelentőséggel bírnak a gyerekeink életében.

Amellett, hogy hatalmas élmény a számukra, megható látni, hogy milyen türelemmel és szeretettel fordulnak egymás felé.  Még a sokat látott gondozóknak is könnyet csal a szemébe a látvány, amikor a speciális szükségletű gyermek segít a különleges otthonban lakónak: tolja a kerekesszékben vagy fogja a kezét, nehogy elessen…

Visszatérve a koncertre: a közel két órás lemezbemutató igazi történelemóra volt, hiszen a művésznőről köztudott, mennyire fontos számára Magyarország, a hazaszeretet valamint a szeretetben való összetartozás. A dalok közül többet már ismertek a gyerekeink, akik kapva kaptak az alkalmon és bátran, hangosan énekeltek. Jó volt együtt „Magyarnak Lenni” Kovács Nórival.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

 

 

Sz. Látó Judit

Társadalmi kapcsolatokért is felelős növendékügyi előadó

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2022-06-25, 09:15
Főleg napos
ESE
Főleg napos
22°C
4 km/h
Hő-érzet: 23°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 59%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 3
Napkelte: 04:46
Napnyugta: 20:45
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál