Kerti partival zártuk a nyarat

2022. augusztus 30-án, két nappal a várva várt – vagy talán annyira mégsem… 🙂 – iskolakezdés előtt, bizton állíthatom, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban, egy fergeteges kerti parti keretében méltón elbúcsúztattuk a nyarat. Az eseményre a különleges, a speciális és a kísérő nélküli kiskorúak otthonának minden csoportja plakáttal készült, melyen a nyári élményeiket mutatták be izgalmas színekkel, kreatív rajzokkal.

A buli palacsintázással kezdődött, hiszen mind tudjuk, hogy üres hassal nem lehet semmit sem csinálni! Miután mindenki kellemesen megtízóraizott, sor kerülhetett a plakátok értékelésére. Páger Pál Attila igazgató úr tapsvihar közepette kiosztotta a Legszínesebb, a Legpörgősebb, a Legvidámabb, a Legváltozatosabb és a Legötletesebb plakátnak járó díjakat. A jogos elismerés bezsebelését követően a gyerekek bemutatták a hetek óta erre az eseményre megtanult és begyakorolt táncos, zenés koreográfiájukat.

A délelőtt további részében kincskereső sétán vehettünk részt, ahol a megtalált kincsek egy-egy puzzle darabkák voltak, melyekből az adott csoport egy kedves nyári emlékéről készült fénykép volt kirakható. A gyerekeknek lehetősége volt különféle hangszerek elkészítésére is, amelyeket azonnal ki is próbálhattak a karaoke-zás során, ahol minden csoportnak többször is lehetősége nyílt bemutatni énektudását. Az éppen szereplő csoport énekléssel és olykor tánccal is kísérte a jobbnál jobb zeneszámokat, míg a többiek a ritmusra való tapssal fejezték ki lelkesedésüket az előadás iránt. Mindeközben a gyermekotthon területén található tavon, a kenutudásáról méltán híres István bácsi kísérte a gyerekeket a felejthetetlen kenuzásra. A fiatalok nagy örömére még evezőt is kaptak a kezükbe, mellyel kitartóan igyekeztek elsajátítani az evezés tudományát.

Az élményekben gazdag délelőttöt közös pizzázással zártuk. Evés után mindenki jóllakottan és feltöltődve szállingózott vissza a szobájába, s talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy a gyermekfejecskékben a közelgő iskolakezdés egészséges izgalma elhalványult az eseményekben gazdag, vidámságban eltöltött nyárzáró délelőtt mellett.

 

Fót, 2022. augusztus 30.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-10-06, 06:11
Tiszta
ESE
Tiszta
7°C
4 km/h
Hő-érzet: 8°C
Nyomás: 1030 mb
Pára: 99%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 0
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:13
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál