Sulifesztivál

Sulifesztivál a fóti gyermekek sikeres integrációjáért

A családjukból kiemelt, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek gondozásának egyik legfőbb célkitűzése, hogy a számos hátránnyal induló és nehézségekkel küzdő „lurkókból” teljes és lehetőség szerint önálló életre képes, kiegyensúlyozott felnőttek váljanak. Ennek szem előtt tartása különösen fontos a különleges szükségletű, vagyis a sérült, különféle betegségekkel, fogyatékossággal élő gyermekek esetében.

A sikeres társadalmi integráció egyik, és talán legfontosabb állomása az iskola. A fóti Károlyi István Gyermekközpont, felismerve az integráció fontosságát nagy hangsúlyt fektet a gyermekotthonaiban élő gyermekek iskoláztatására, a szükségleteikhez illeszkedő köznevelési intézmények kiválasztására. Nem meglepő tehát, hogy a Gyermekközpont ellátottai jelenleg is több mint 20 különböző iskolába járnak.

Az együttműködés eredményességét bizonyítja az a vetélkedő, amelyen – egy pályázati program keretében – a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium 9/D. osztálya és a Károlyi István Gyermekközpont Különleges Gyermekotthonának lakói közösen vettek részt.  A pályázati cél a fogyatékkal élő, sérült gyermekekkel, fiatalokkal szembeni előítéletek leküzdése, az elfogadás erősítése volt. A játékos vetélkedőn vegyes csapatok versengtek egymással, ahol a másság elfogadása láthatóan nem jelentett akadályt. A gyermekek és fiatalok olyan jól érezték magukat, hogy még a helyszínen megállapodtak a folytatásban.  A nagy sikerrel lezajlott rendezvény motorja a Különleges Gyermekotthon részéről Kissné Szentmihályi Marian mozgásfejlesztő pedagógus, a Szakgimnázium részéről pedig Szarandoglu Filipász tanár úr, a Fóti Gyermekváros egykori növendéke volt.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 10:55
Felhős
ESE
Felhős
15°C
4 km/h
Hő-érzet: 16°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 72%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál