Tavasz – a szakmai fejlődés jegyében

 

Szakmai nappal folytatódott hétfőn a Gyermekközpontunk megalakulásának 25.évfordulója alkalmából rendezett,  öt elemből álló programsorozatunk.

Ilyenre is ritkán nyílik alkalom a dolgos hétköznapokban: szakmai egységeink munkatársai – az áprilisi programsorozatunk egyik alprogramjaként – együtt töltötték a délelőttöt. Az esemény nem titkolt célja az volt, hogy a különböző szakterületeken dolgozó kollégáink jobban beleláthassanak egymás munkájába, ezáltal pedig megértsék és támogassák egymást, a gyermekek érdekében végző szakmai feladatokban. Teltház volt a rendezvénynek helyszínt adó művelődési házunkban: a Károlyi István Gyermekközpontban ugyanis négy szakmai egység, valamint több iroda és szakmai csoport alkot egy egészet.  A Különleges Otthon, a Kísérő Nélküli Kiskorúak Otthona, a Speciális Gyermekotthon és az Utógondozói Otthonunk munkatársai mellett bemutatkoztak még a Gazdasági Iroda, a Segítő Szolgáltatások (Pedagógiai Csoport, a Nyilvántartási csoport, a Titkárság) valamint a Műszaki Osztály szakemberei is.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy meghallgathattuk Dr. Gombocz János professzor emeritus „A pedagógia lehetőségei a mindennapi feladat ellátásunkban„ című előadását.

Professzor úr az elődása után körbejárta az intézményünket. Nagy érdeklődéssel tekintette meg a szakmai egységeinket: a különlegesen kialakított,– a nálunk élő gyermekek speciális igényeit kielégítő – családias csoportokat.  Ahogy Dr. Gombocz fogalmazott: lenyűgöző és inspiráló az a munka, ami a gyermekközpontukban zajlik.

A szakmai napot a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány által támogatott közös ebéd zárta.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Archívum

Időjárás
Fót
2022-09-25, 11:01
Felhős
ESE
Felhős
15°C
4 km/h
Hő-érzet: 16°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 72%
Szelek: 4 km/h ESE
Széllökések: 11 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 06:33
Napnyugta: 18:35
More forecast...
 
Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál