Tavasz – a szakmai fejlődés jegyében

 

Szakmai nappal folytatódott hétfőn a Gyermekközpontunk megalakulásának 25.évfordulója alkalmából rendezett,  öt elemből álló programsorozatunk.

Ilyenre is ritkán nyílik alkalom a dolgos hétköznapokban: szakmai egységeink munkatársai – az áprilisi programsorozatunk egyik alprogramjaként – együtt töltötték a délelőttöt. Az esemény nem titkolt célja az volt, hogy a különböző szakterületeken dolgozó kollégáink jobban beleláthassanak egymás munkájába, ezáltal pedig megértsék és támogassák egymást, a gyermekek érdekében végző szakmai feladatokban. Teltház volt a rendezvénynek helyszínt adó művelődési házunkban: a Károlyi István Gyermekközpontban ugyanis négy szakmai egység, valamint több iroda és szakmai csoport alkot egy egészet.  A Különleges Otthon, a Kísérő Nélküli Kiskorúak Otthona, a Speciális Gyermekotthon és az Utógondozói Otthonunk munkatársai mellett bemutatkoztak még a Gazdasági Iroda, a Segítő Szolgáltatások (Pedagógiai Csoport, a Nyilvántartási csoport, a Titkárság) valamint a Műszaki Osztály szakemberei is.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy meghallgathattuk Dr. Gombocz János professzor emeritus „A pedagógia lehetőségei a mindennapi feladat ellátásunkban„ című előadását.

Professzor úr az elődása után körbejárta az intézményünket. Nagy érdeklődéssel tekintette meg a szakmai egységeinket: a különlegesen kialakított,– a nálunk élő gyermekek speciális igényeit kielégítő – családias csoportokat.  Ahogy Dr. Gombocz fogalmazott: lenyűgöző és inspiráló az a munka, ami a gyermekközpontukban zajlik.

A szakmai napot a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány által támogatott közös ebéd zárta.

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2021-08-04, 18:35
Főleg napos
WNW
Főleg napos
27°C
7 km/h
Hő-érzet: 26°C
Nyomás: 1010 mb
Pára: 48%
Szelek: 7 km/h WNW
Széllökések: 14 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 05:25
Napnyugta: 20:13
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál