Vízzel kínáljuk a szomjazókat

„ Ne várja meg, míg kiszárad! Fogadjon el tőlünk egy pohár vizet!” – így várjuk szeretettel a hozzánk betérőket: intézményünk a nagy hőségre való tekintettel vízosztó akcióba kezdett.

Igaz, a mi „kereteink” viszonylag szűkösek, klimatizált helyiségeink nincsenek, így a Károlyi István Gyermekközpont csodálatos parkja és árnyékot adó lombosa fái mellett, csak egy pohár vízzel tudjuk kínálni a hozzánk betérő szomjazókat. Ám ez a kis gesztus, ezeken a forró napokon, a tikkasztó kánikulában még életet is menthet!

Mint ismeretes, Magyarország területére hőségriasztást hirdetett ki az országos tisztifőorvos. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint a másodfokú intézkedés egyelőre hétfőtől egészen péntek éjfélig tart.

Második fokozatú a riasztás, ha a középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot. A nagy hőség még az egészséges emberek szervezete számára is extrém igénybevételt jelent: különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A hőség idején mindenkinek oda kell figyelnie a megfelelő és folyamatos folyadékpótlásról.

Nálunk, a Károlyi István Gyermekközpont fő portáján ezt most megtehetik. Portás kollégáink sok szeretettel látnak minden erre járót, minden hűsölni vágyót!

Sz. Látó Judit

társadalmi kapcsolatokért is felelős növendékügyi előadó

Print Friendly, PDF & Email

Figyelem!

park látogatása

Intézményünk műalkotásai

Események

  • No Events

Időjárás

Fót
2022-06-28, 07:33
Záporok
N
Záporok
21°C
4 km/h
Hő-érzet: 21°C
Nyomás: 1020 mb
Pára: 64%
Szelek: 4 km/h N
Széllökések: 7 km/h
UV-Index: 1
Napkelte: 04:48
Napnyugta: 20:45
More forecast...
 

Archívum

Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál